51. FOTOGRĀFIJA / PĒDĒJO REIZI!

2018. gada 7. oktobrī šī izrāde tiks spēlēta pēdējo reizi!

 

Anna Zīglere
KĀDAS SIEVIETES STĀSTS
Režisore – Laura Groza-Ķibere

 

Oktobra pirmajā nedēļas nogalē Liepājas teātris atvadīsies no divām režisores Lauras Grozas-Ķiberes iestudētajām izrādēm "1984" un "51. fotogrāfija". Abas tiks spēlētas pēdējo reizi.

7. oktobrī uz skatuves tiks izstāstīts kādas sievietes stāsts iestudējumā "51. fotogrāfija", kas vēsta par reāli dzīvojošu personu – angļu zinātnieci – bioķīmiķi Rozalindu Franklinu, kura savu mūžu veltījusi DNS struktūras atklāšanai. Rozalindai, neatlaidīgi strādājot, ir izdevies iegūt 51.fotogrāfiju, kas kļūst par atslēgu vienam no 20. gadsimta lielākajiem atklājumiem un zinātnieces lielo iespēju iegūt Nobela prēmiju.

Lai arī izrādes darbība notiek improvizētā ķīmijas laboratorijā – sava veida izolētā vidē, kurā uzturas ne tikai Rozalinda, bet arī pārējie zinātnieki, tā ir asociatīvi atpazīstama. Tā ir izrāde ne tikai par ambīcijām, mērķtiecību un savstarpējo konkurenci skrējienā pēc panākumiem, bet arī par vientulību un nespēju saprasties cilvēciskā līmenī.

Rozalindas Franklinas lomu atveido aktrise Inese Kučinska, par kuru teātra kritiķe Henrieta Verhoustinska ir teikusi, ka tā ir "jauna un citāda lappuse aktrises biogrāfijā".

 

Lomās:
Rozalinda Franklina – Inese Kučinska
Moriss Vilkinss – Egons Dombrovskis
Rejs Goslings – Mārtiņš Kalita
Dons Kaspers – Edgars Ozoliņš
Džeimss Vatsons – Kaspars Gods
Frānsiss Kriks – Gatis Maliks
Vadītājs – Sandis Pēcis

 

Pirmizrāde - 2016. gada 5. novembrī

 

Scenogrāfs – Mārtiņš Vilkārsis
Kostīmu māksliniece – Jolanta Rimkute
Komponists – Kārlis Auzāns
Video mākslinieks – -8
Gaismu mākslinieks – Mārtiņš Feldmanis

 
Nav gaidāmo pasākumu