RĪGAS RITMI 2017 |SINNE EEG (Dānija)

Viena no izcilākajām Skandināvu džeza vokālistēm un komponistēm  - Sinne Eag. Trīs reizes saņēmusi Dānijas Mūzikas balvu kategorijā „Labākais džeza vokāla albums”. Koncertējusi Eiropā, Japānā un Amerikas Savienotajās valstīs.
 

     Skandināvu džeza mūzika nenoliedzami var līdzināties aizokeāna kolēģu meistarībai. Ne velti, piemēram, pie Djuka Elingtona trompeti spēlēja Rolfs Eriksons no Zviedrijas. Šodien par vienu no spēcīgākajām Skandināvu džeza dziedātājām atzīta Dāņu māksliniece Sinne Eeg.

      „Sinne Eeg – pierāda, ka sakņojas tradīcijā, bet piedod tai - tikai sev raksturīgo virzienu… ar tehniskās meistarības un izjūtu gammas pārbagātību šī vārda labākajā nozīmē”. – žurnāls „Down Beat”.

 

 

      Dāņu dziedātāja Sinne Eeg ir dzimusi 1977. gadā valsts vidienē – Lemvigas pilsētā, kas atrodas tikai 10 kilometru attālumā no Ziemeļjūras. 1997. gadā viņa tika uzņemta Dānijas mūzikas akadēmijā Esbjergā, kuru absolvēja 2003. gadā. Studiju laikā viņai bija iespēja praktizēties Ņujorkā pie dziedātājas Janet Lawson. Daudzas no ierakstītajām dziesmām viņa komponējusi pati. Lai arī vairumu kompozīciju māksliniece izpilda angļu valodā – tā taču tradīcija – repertuārā viņai ir arī vairākas dziesmas dāņu valodā. Dziedātājas stils iedvesmojies no Nancy Wilson, Betty Carter, un Sarah Vaughan, tikai – pievienojot kaut ko no Skandināvu melanholijas, tā veidojot neatkārtojamu, mūsdienīgu muzikālo pārdzīvojumu, kas tomēr sakņojas īstenajās džeza tradīcijās.

      Dziedātājas 2014. gada albūms „Face The Music” ieguva Dānijas mūzikas balvu – analogs „Grammy” balvai par labāko džeza vokālo ierakstu. Tāpat viņa 2014. gadā saņēmusi arī Bena Vebstera balvu – vienīgā vokāliste visā balvas pasniegšanas vēsturē. Sinne Eeg saņemusi arī prestižo Francijas „Prix du Jazz” balvu.

       Dāņu džeza primadonna ar koncertiem viesojusies Eiropā, Japānā, Ķīnā un ASV. 2012. gadā, kad Dānija tika pasludināta par Eiropas savienības prezidējošo valsti, svētku svinībās Briselē uzstājās Sinne Eeg kopā ar Dānijas radio bigbendu.

 
Nav gaidāmo pasākumu