CĒSIS 2017 / Kino programma UPE / Mednieka nakts (1955). Rež. Čārlzs Lotons

“MEDNIEKU NAKTS”(ASV, 1955)

Režisors Čārlzs Lotons.

92 min.

Ir Lielās Depresijas laiks. Laupot no bankas 10 000 dolārus, Bens Harpers nogalina divus cilvēkus. Pirms viņš tiek notverts, viņam izdodas pārliecināt dēlu Džonu un meitu Pērli nevienam nestāstīt, pat mātei Villai, kur viņš noslēpis naudu. Bens tiek notverts, viņš atzīstas un viņam tiek piespriests nāves sods. Bet pirms tiek izpildīts sods, Bens atrodas valsts labošanas iestādē vienā kamerā ar Hariju Povelu, vīrieti, kurš ir pašpasludināts svētais tēvs, bet patiesībā ir blēdis un slepkava, kurš iekaro vientuļu sieviešu, īpaši bagātu sieviešu mīlestību un noskaidro, kur glabājas viņu nauda pirms tās tiek nogalinātas. Harijs neveiksmīgi mēģina no Bena noskaidrot, kur ir paslēpti 10 000 viņa nolaupītie dolāri. Pēc Bena nāves soda izpildes, Harijs nolemj, ka Villa būs viņa nākamais upuris, domājot, ka kāds no viņa ģimenes noteikti zinās, kur nauda ir noslēpta.

Trilleris “Mednieka nakts” (1955) ir ne tikai izcilā britu aktiera Čārlza Lotona vienīgais darbs kino režijā, bet arī emocionāli piesātināts ceļojums pa cilvēka dvēseles tumšākajiem nostūriem ar iespaidīgu Roberta Mičuma un Šelijas Vintersas aktierspēli.

*Pirms kino seansiem lūdzam sekot informācijai festivāla mājas lapā un sociālajos tīklos, jo nelabvēlīgu laika apstākļu gadījumā, seansi tiks pārcelti uz koncertzāles ” Cēsis” kino zāli.

 
 
Nav gaidāmo pasākumu