Grupas LAUKU MUZIKANTI Jubilejas albuma SOLI PA SOLIM prezentācijas koncerts

Grupas “Lauku Muzikanti” jaunais albums “Soli pa solim”

Pēc ilgāka laika tautā iemīļotā grupa “Lauku Muzikanti” laiž klajā savu desmito dziesmu albumu “Soli pa solim”, un šis noteikti nebūs viņu pēdējais kopdarbs. Par godu šim notikumam 9. oktobrī Rīgā, VEF kultūras pilī notiks grupas jubilejas tūres koncerts. Koncertā būs iespējams dzirdēt arī Paulu Ķieti, kādreizējo grupas Putnu Balle dziedātāju, kura savulaik kopā ar savu tēti Normundu Ķieti un Lauku Muzikantiem ir iedziedājusi vairākas tautā iemīļotas dziesmas. Pēdējos desmit gadus, pēc mūzikas studijām Lielbritānijā, Paula palikusi uz dzīvi Lielbritānijā, kur turpina muzicēt kopā ar savu grupu un strādā kā vokālais un vijoles pedagogs.
9.oktobrī VEF kultūras pilī kopā ar “Lauku Muzikantiem” uzstāsies draugi un ansambļa dalībnieki, kas piedalījušies kādā projektā grupas pastāvēšanas vēsturē.
Klausītāji grupu “Lauku Muzikanti” un viņu mūziku iemīļojuši gan melodiskuma dēļ, gan arī tāpēc, ka pie temparementīgākām dziesmām var arī kārtīgi izdejoties ballēs. Jaunais mūzikas albums “Soli pa solim” ir rakstīts kopš 2007. gada, un jau vairākas dziesmas ir guvušas klausītāju atzinību. Noteikti būsiet kādu no tām dzirdējuši pa radio, televīzijā vai grupas uzstāšanās reizēs koncertos. Visām 12 dziesmām mūzikas autors ir grupas dziedātājs Normunds Ķietis, un dažām no tām viņš arī vārdu autors. Pārējām dziesmām teksti tapuši sadarbībā ar Guntaru Raču un Edgaru Gertneru.
Klausītāji jau iespējams būs dzirdējuši tādas balādes kā “Pirmoreiz” un “Vēl reiz pie tevis”, temperamentīgās dziesmas “Dziesmiņa par minisvārkiem”, “Viens pats mājās”, “Nemodini mani”, gan arī romantiski nostaļģiskās dziesmas “Mana dzīve” un “Meitene ar zilām acīm”. Saglabājot tradicinālo “Lauku Muzikantu” rokrakstu, kuru iemīļojuši grupas fani un šlāgermūzikas cienītāji, albumā iekļautās dziesmas ir melodiskas un skanīgas, kurās lielākoties vokālista balss sadziedas ar akordeona spēli.
Jau pēdējos 20 gadus nav mainījies grupas sastāvs, līdz ar to noteikti ikviens no mūziķiem klausītājiem jau ir zināms – akordioniste Inita Āboliņa, ģitārists Artis Dauksts, basa ģitārists Uģis Zvejnieks, bundzinieks Valters Līcis un jau iepriekš minētais solists un dziesmu autors Normunds Ķietis.
Grupa “Lauku Muzikanti” ir spēlējuši neskaitāmos mūzikas pasākumos ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās - Igaunijā, Krievijā, Īrijā, Vācijā, Holandē, Somijā, ASV un Kanādā. Katra viņu uzstāšanās ir bijis gaidīts notikums gan klausītājiem, gan pašiem mūziķiem, un tāds noteikti būs arī 9. oktobra jubilejas tūres koncerts VEF kultūras pilī, uz kuru laipni aicināti ne tikai rīdzinieki, bet arī klausītāji no citām Latvijas pilsētām, novadiem un pagastiem. Ikviens, kuram sirdī ir mīļa kāda šīs grupas dziesma.

 

 
No upcoming events