Grupas DAGAMBA koncerttūre #LudwigVanRammstein

Grupas DAGAMBA jaunās koncertprogrammas #LudwigVanRammstein iedvesmas pamats rodams Vācijas mūzikas pasaules pazīstamāko un kontroversālāko pārstāvju – klasiskās mūzikas komponista Ludviga Van Bēthovena un grupas Rammstein daiļradē. „Šķietami tik atšķirīgi dažādu gadsimtu mūziķi, bet ar tik daudz ko kopīgu – viena valsts, viena valoda un mūzika, kas pārsteidz un lauž stereotipus“, atzīst grupas līderis Valters Pūce.
Savukārt grupas pianists Dainis Tenis uzsver, ka: „Mums ir interesanti strādāt pie jaunās koncertprogrammas, atklājot, cik skaista un melodiska patiesībā ir Rammstein mūzika un kāda mežonīga jauda caurstrāvo Bēthovena darbus. Sākumā šis savienojums likās traks un nerealizējams, taču ar laiku atklājām, cik organiski šīs dažādo laiku melodijas viena otru papildina, veidojot muzikālu sinerģiju ar netverami mežonīgu skaistumu“.


DAGAMBA jaunā koncertprogrammā Bēthovena mūzika kļūs par rokmūziku, bet Rammstein melodijas iegūs akadēmisku skanējumu. „Interesanti ir mainīt lomas, kad Bēthovens sāk skanēt kā klasisks roka gabals, bet Rammstein pārtop akadēmiskā simfonijā. Mēs, savienojot dažādus mūzikas žanrus un laikmetus, nojaucam starp tiem robežas.“, turpina Pūce.
Grupu DAGAMBA izveidoja Valters Pūce 2011. gadā. Viņam pievienojās bērnības draugs un čellists Antons Trocjuks, bet pēc pāris gadiem irāņu perkusionists Hamidreza Rahbaralam un lietuviešu pianists Dainis Tenis, izveidojot internacionālu grupas sastāvu. Pirms gada grupas sastāvu papildināja bundzinieks Artūrs Jermaks. DAGAMBA aizraujošie muzikālie eksperimenti un radošie risinājumi būvē tiltu starp dažādām mūzikas pasaulēm, – roks, pops un klasiskā mūzika, tādejādi apvienojot dažādus muzikālos stilus, kā arī piešķirot klasiskais mūzikai mūsdienīguma elpu un skanējumu.

 
Nav gaidāmo pasākumu