KORIS.INTIS.TRĪSDESMIT. /Iedomāti Nepārspējamā Trokšņa Iracionāla Sintēze. Harmonija./

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauktais koris “INTIS” /„Iedomāti Nepārspējamā Trokšņa Irracionālā Sintēze”/ dibināts 1987.gadā diriģentes Ilzes Valces vadībā. „INTIS” ir pirmais kora kolektīvs Liepājā, kas sevi pieteicis starptautiska mēroga konkursos, festivālos un koncertos pēc Latvijas Neatkarības iegūšanas 1990. gadā, tālu nesot Liepājas vārdu pasaulē, popularizējot Liepājas un latviešu komponistu mūziku un izcīnot gadalgotas vietas un atzinības nozīmīgos koru konkursos.

Kora „INTIS” dalībnieki ir gan Liepājas pilsētas vidējo izglītības iestāžu skolēni, audzēkņi, gan Liepājas Universitātes studenti, gan arī citi Liepājas un tās apkārtnes iedzīvotāji. Kora repertuārā ir gan latviešu, gan aizrobežu komponistu oriģinālmūzika un tautas mūzikas apdares. Īpaši nozīmīga vieta kora repertuārā vienmēr bijusi laikmetīgajai un tautas mūzikai, bet svētā Valentīna dienas īpašais koncerts „Mīlas dziesmas” 2017. gadā klausītājus priecēja jau 16. reizi. Koris vienmēr izcēlies ar savu mākslinieciskumu un radošu pieeju daudzu mūzikas projektu realizācijā.

Šogad diriģente Ilze Valce un jauktā kora "INTIS" dziedātāji aicina uz kora 30 gadu jubilejas koncertu koncertzālē "Lielais dzintars", kur līdzās P. Vaska, Ē. Ešenvalda, I. Kalniņa, Ā. Šķepasta u.c. latviešu autoru kompozīcijām izskanēs arī aizrobežu komponistu S. Rahmaņinova, P. Lukaševska u.c. autoru skaņdarbi. 

 
Nav gaidāmo pasākumu