Kamermūzikas koncertu un sarunu cikla COME PRIMA 1.programma / Fantāzijas un dejas

VEF Kultūras pils sadarbībā ar Latvijas Radio 3 ”Klasika” piedāvā  jaunu kamermūzikas koncertu un sarunu ciklu COME PRIMA jeb kā iesākumā, kad kamermūziku klausījās mājas koncertos, mājīgā un draudzīgā gaisotnē.

Koncertos klausītājiem būs iespēja atgriezties pie mājas muzicēšanas pirmsākuma, izbaudīt atbrīvotu un mājīgu gaisotni, veidot mūzikas draugu kopu, kas uzticas profesionālu mūziķu piedāvājumam, iedvesmojas no izzinošām sarunām un muzikālā baudījuma, un rod prieku savstarpējā saskarsmē. 

Būtiska koncertu sastāvdaļa ir sarunas – ne tikai mūzikas valodā, bet arī muzikologa veidotais koncertprogrammas otrais plāns, kas iepazīstina ar izpildāmo mūziku, atklāj jaunus kontekstus un laikmeta zīmes gan mūzikas laukā, gan izpildītājmākslinieku personībās. Sadarbība ar Latvijas Radio 3 “Klasika” programmu vadītājiem, muzikologiem Gundu Vaivodi, Lieni Jakovļevu, Andri Dzenīti, Edgaru Raginski, Dāvi Eņģeli ir lielisks garants interesantam, izzinošam un aizraujošam ceļojumam kamermūzikas pasaulē.

Pirmajā šī cikla programmā klausītāji tiks aicināti ceļojumā uz fantāziju un deju pasauli. Franča Šūberta Polonēzes un Fantāzijas, Antonīna Dvoržāka slāvu dejas, Ludviga van  Bēthovena un Hugo Volfa dziesmas būs šī ceļojuma muzikālais pamats. Koncerta programmas centrālo asi veido Franča Šūberta Latvijā maz atskaņoti opusi, atzīmējot skaņraža 220.dzimšanas dienu.

Koncertprogrammā piedalās: Dace Kļava, (klavieres), Herta Hansena (klavieres), Laura Purena (soprāns), Edgars Skarbulis(bass). 

Koncertu vada: muzikoloģe, Latvijas Radio 3 ”Klasika” direktore Gunda Vaivode.

 
Nav gaidāmo pasākumu