VESTARDS ŠIMKUS. KINO MŪZIKA

Izcilā un starptautiski atzītā latviešu pianista Vestarda Šimkus solokoncerta programmā ar kino mūziku saistītu komponistu (Jāņa Ivanova, Pētera Vaska, Filipa Glāsa un Vestarda Šimkus) koncertmūzika, kā arī pasaules kinomūzikas pērles no filmām "Harijs Poters", "Amēlija", "Oza zemes burvis", "Neiespējamā misija" u.c.

Pianists Vestards Šimkus ir dēvēts par "fenomenālu" (diriģents Pāvo Jervi), "iedvesmojošu" (BBC), "visaugstākās raudzes pianistu" (American Record Guide), kā arī par "vienu no jaunās paaudzes izcilākajiem pianistiem" (Piano News).
Būdams 1.vietas ieguvējs vairākos starptautiskos konkursos - tostarp Marijas Kanalsas Starptautiskajā Pianistu Konkursā (Barselona, 2009), viņš sāka gūt starptautisku atzinību, sadarbojoties ar BBC Filharmonijas orķestri, Birmingemas Simfonisko orķestro, Francijas Nacionālo orķestri un uzstājoties Lucernas, Šlēzvigas-Holšteinas, Reingavas, Bergenas un Lokenhauzas festivālos.
Kā izpildītājmākslinieku, Vestardu Šimku īpaši interesē pēdējā gadsimta laikā tapusi mūzika. Turklāt, viņš dažkārt mēdz spēlēt arīdzan pilnībā improvizētas mūzikas koncertus. Šimkus ir arī komponists un atsevišķus viņa darbus ir izdevis prestižais Vācijas apgāds "SCHOTT". Viņš ir divu klavierkoncertu, solo klaviermūzikas un kamermūzikas, kā arī kino un teātra mūzikas autors. 2016.gadā viņa komponētā oriģinālmūzika Lailas Pakalniņas režisētajai spēlfilmai "Ausma" tika apbalvota ar Latvijas Valsts augstāko apbalvojumu kinomākslā - "Lielo Kristapu".
Vestards Šimkus ir saņēmis arī Polijas un Igaunijas valstu augstākos apbalvojumus, kā arī Reingavas Mūzikas Festivāla balvu "Lotto-Förderpreis" (Vācija, 2014), JCI (Junior Chamber International) TOYP (Ten Outstanding Young Persons) balvu (Latvija, 2016) un ticis nominēts Starptautiskajai Klasiskās Mūzikas Balvai (2013).
Vestards Šimkus ir studējis Rīgā, Losandželosā, Madridē un Minhenē un viņa pedagogu vidū ir bijuši Sergejs Osokins, Teofils Biķis, Dmitrijs Baškirovs, Klaudio Martinezs-Mēners, Daniels Pollaks un Vadims Suhanovs. Viņš ir mācījies arī kompozīciju pie Pētera Vaska.

Foto: Kristīne Krauze-Slucka

 
Nav gaidāmo pasākumu