Ķīnas Nacionālās Operas koris

Ķīnas Nacionālā opera dibināta 1952. gadā un atrodas tiešā Kultūras ministrijas pārziņā. Tas ir lielākais un svarīgākais operas nams Ķīnā, kā arī Āzijas un Klusā okeāna reģionā. Tai ir sava operas trupa, koris, simfoniskais orķestris, skatuves mākslas darbnīca un kostīmu studija.
Operas trupu veido izcili vokālisti. Lielākā daļa no viņiem ir uzvarējuši liela mēroga sacensībās Ķīnā un ārvalstīs. Trupas vokalisti ļoti aktīvi darbojas starptautiskos projektos. Dziedātāji ir vadošo konservatoriju labākie absolventi. Viņi ir pazīstami ar labu mūzikas izteiksmi.
2009.gadā slavenais Ķīnas režisors Zhang Yimou producēja operu Turandota Pekinas Nacionālajā stadionā, kuru izpildīja Ķīnas Nacionālā opera. Izrādi redzēja gandrīz 100'000 cilvēku. 2010. gadā šī opera tika prezentēta Taivānā, kur tā piesaistīja 30'000 skatītāju.
Pēc veiksmīgas Turandotas operas izrādes Romā 2012. gadā, Ķīnas Nacionālā opera kļuva par pirmo ārvalstu trupu, kas 2014. gadā tika uzaicināta uz Pučinī festivāla Torre del Lago skatuves Toskānijā. Džakomo Pučīni mazmeita cildināja izrādi ar vārdiem: "Šī ir labākā Turandotas versija, ko esmu redzējusi pēdējo 30 gadu laikā! "
Pēc tam, šī paša produkcija tika atkārtota Pavasara festivālā Budapeštā, Ļubļanas festivālā, Ženēvā Šveicē un citur.
Pateicoties pastāvīgiem mākslinieku paaudžu centieniem vairāk nekā pusgadsimta garumā, Ķīnas Nacionālā opera ir uzvedusi virkni pasaules slaveno operu, kā, piemēram, Tannhäuser, Der Ring des Nibelungen, La Traviata, Madama Butterfly, Carmen, Eugene Onegin, Turandot, Aïda , La Bohême, Rigoletto, Figaro La Nozze, Otello, Cavalleria Rusticana, Il Barbiere di Siviglia, I Pagliacci, Hofmana teicieni, Le Roi d'Ys u.c.

Vienlaikus Ķīnas Nacionāla opera ir akumulējusi virkni Ķīnas operas, piemēram, Liu Hulan, Song of Grassland(Pļavu dziesma), Ayiguli, Marco Polo, Farewell My Concubine(Ardievu, mana konkubīne)…
Katru gadu Ķīnas Nacionālā opera dodas turnejā uz vairākām valstīm Eiropas, Amerikas, Āfrikas un Āzijas kontinentos.

 
Nav gaidāmo pasākumu