Izcilā nīderlandiešu pianista MICHIEL BORSTLAP solokoncerts

VEF Kultūras pils ir sagatavojusi īstu dāvanu klasiskās mūzikas gardēžiem! Nīderlandiešu komponists un pianists MIHELS BORSTLAPS (Michiel Borstlap) šī gada 17. oktobrī sniegs koncertu VEF Kultūras pils Kamerzālē. Māksliniekam piemīt daudzpusīgs talants – viņš ir virtuozs gan džeza, gan klasiskās, gan populārās mūzikas lauciņā.

Mihels bija brīnumbērns, kurš uzsāka spēlēt klavieres 4 gadu vecumā. Kopš mākslinieks ar lielu godu absolvēja mūzikas konservatoriju 1992. gadā, nīderlandiešu mūziķis ir radījis nozīmīgas, paliekošas vērtības starptautiskajā mūzikas ainavā. Viņa mūzika tiek raksturota kā liriska, klasiska, apburoša, laicīga un pāri visam – aizkustinoša.

Borstlapa mūzika sāka iegūt savu raksturu deviņdesmito gadu beigās, kad viņš sāka aizgūt mūzikas elementus no džeza un blūza žanriem. Ap šo laiku Mihels ieguva vairākus starptautiskus apbalvojumus - atpazīstamākais no tiem prestižā Teloniusa Monka/BMI komponistu balva ASV.

  1. gadā komponista reputācija bija izaugusi tik ievērojami, ka Kataras emirs izvēlējās viņu pirmās operas par arābu kultūru radīšanai. 3 stundu ilgais meistardarbs “Avicenna” bija jārada ātrāk kā mēneša laikā, neskatoties uz to tas guva lielus panākumus - kad to pārraidīja pa televīziju, pārraidi noskatījās vairāk kā 300 miljoni skatītāju.

Mihels Borstlaps ir teicis: “Paplašinot mūzikas robežas, ļaujot saplūst stiliem un tendencēm, mēs kļūstam emocionāli inteliģentāki.” Un tieši tā arī viņš darīja. Būdams klasiski trenēts mūziķis, viņš ir sadarbojies roku rokā ar tādām ekselentām pasaules līmeņa džeza zvaigznēm kā H. Henkoks, Dž. Vannelli, P. Methenijs, V. Šorters, B. Brufords, Dž. Djūks un daudziem citiem.

Kopš 2010. gada Borstlaps fokusē savu karjeru uz klavieru solokoncertiem. Visi viņa radītie meistardarbi ir ļoti melodiski un tajos jaušamas enerģiskas, harmoniskas un “džezīgas” kompozīcijas.

Kopš savas 2010. gada “SOLO 2010” albuma pasaules tūres Mihels ir atklājis sevi kā lielisku oratoru. Viņa koncerti ir piepildīti ar lielisku humoru un smieklīgiem stāstiem par atgadījumiem mūzikas pasaulē.

Mihels Borstlaps ir izdevis vairāk kā 20 albumus.

“Kristāldzidra klavierspēle!” /The New York Times

“Mocarta Sonātes bagātā melodija un tonālā tīrība mūsdienu mūzikā.” /The Washington Post

Biļetes pieejamas SIA “Biļešu paradīze” kasēs un internetā.

 
Nav gaidāmo pasākumu