Festivāls VIA BALTICA/ Filma Knutifikācija

23. augustā plkst.17.00 sāksies VIA BALTICA - festival filmu programma Liepājas Latviešu biedrības nama kamerzālē ar dokumentālo filmu "Knutifikācija".

Jauns padomju dzejnieks, atgriežoties no studijām PSRS metropolē Maskavā PSRS provincē Latvijā, saskaras ar valdošo stagnāciju un par biedinājumu citiem brīvdomīgajiem tiek notiesāts uz 7 gadiem Gulagā. Bet, pretēji čekas iecerei, viņš pēc atgriešanās no nometnes kļuvis vēl radošāks un neērtāks pastāvošajai iekārtai. Un tāds ir palicis līdz šai dienai.

Filmu veidojis Latvijas jaunās paaudzes kulta filmas Sēņotāji režisors Ivars Tontegode. Tajā ar īpašu performanci, veidotu ar Knuta Skujenieka dzeju, piedalās arī Latvijā pazīstamais Oriole, oriģinālmūziku sacerējuši un iespēlējuši arī muzikālās apvienības The Pink ElephantFuture Folk Orchestra.

Dokumentālā filma Knutifikācija, garums - 100 min, režisors un scenārija autors - Ivars Tontegode, Studija Mojo Raiser Production / KIB Kultivators.
Vecuma ierobežojums: 12+
_________________________
Vēl festivāla filmu programmā: 
- 24.aug. plkst.17:20 dokumentālā filma "Dziesmuvara";
- 24.aug. plkst. 18:30 dokumentālā spēlfilma "Ievainotais jātnieks"

Festivālā VIA BALTICA - festival jau vairākus gadus satiekas mūziķi un mākslinieki no visām Baltijas valstīm. Katru gadu augustā, kad tiek pieminēta Baltijas valstu brīvībai tik nozīmīgā akcija “Baltijas ceļš”, festivāls pulcē vairākus tūkstošus lielu auditoriju koncertos, izstādēs un citos pasākumos gan Liepājā, gan Kuldīgā un šogad arī Rudbāržos.

Festivāls notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Liepājas un Kuldīgas novada domes finansiālu atbalstu. Plašāka informācija pieejama interneta vietnē www.viacultura.lv, kā arī sociālajos portālos twitter.com/via_baltica un facebook.com.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu