grieķis ZORBA - Klaipēdas muzikālā teātra baleta izrāde

KLAIPĒDAS VALSTS MUZIKĀLAIS TEĀTRIS PIEDĀVĀ-
Grandiozu pirmizrādi Rīgā lieliskajam 21.gadsimta baletam – “Grieķis Zorba”
KOMPONISTS – MIKIS TEODORAKIS ( Grieķija)
HOREOGRĀFS UN LIBRETA AUTORS – LORKA MJASINS (Bulgārija)

Pasākuma norises ilgums – 2 stundas 10 min. (ieskaitot starpbrīdi)
Klaipēdas Valsts muzikālais teātris – viens no labākajiem muzikālajiem teātriem Eiropā. “Grieķis Zorba”, Brodvejas mūzikls “Čikāga”, “Karmena” – uz kuru pasākumiem biļetes ir izpirktas ne tikai Lietuvā, bet arī lielākajās Eiropas galvaspilsētās. Šī teātra viesošanās Rīgā – īsts notikums!
Projektā 100 dalībnieki!
Ģeniāla mūzika, grandiozas dekorācijas un fantastiski kostīmi!
Leģendārā komponista Mikisa Teodorakisa “Grieķis Zorba” Klaipēdā iestudēja pasaules slavenais horeogrāfs un libretists Lorka Mjasins. Viņa iestudējums tiek demonstrēts vairāk nekā 30 pasaules valstīs. To jau ir redzējuši vairāk kā 2 miljoni skatītāju Parīzē, Londonā, Ņujorkā, Tokijā, Atēnās un Berlīnē…
“Grieķis Zorba” – tas ir vairāk kā balets. Šī ir izrāde, kurā apvienota mūzika un deja, literatūra un drāma, kā arī kora dziedāšana. Mūziku un deju apvienojot rodas drāma, kas balstās uz brīvību, mīlestību un draudzību.
“Grieķis Zorba” – tas ir stāsts par dzīvi. Nikos Kazandzakis, stāsta "Grieķis Zorba" autors, izveidoja varoni, kurš ir dzīves čempions, kurš zina, kā pārvarēt skumjas ar prieku. Stāstā viņš ir galvenais varonis, kas svin katru dzīves mirkli.

Nedaudz informācijas par Lorku Mjasinu.
Lorka Mjasins ir vairāk nekā 50 baletu autors. Viņš no jauna iestudēja daudzus baletus, kurus bija sacerējis viņa tēvs. Viņa darbi tiek rādīti pasaules prestižākajos teātros: The Metropolitan Opera, New York City Ballet, American Ballet Theatre, Covent Garden, Ballet of the 20th Century, Opera national de Paris un citur. Pēc festivāla “Arena di Verona” pasūtījuma balets “Grieķis Zorba” pirmizrādi piedzīvoja 1988.gadā.
“Grieķis Zorba” – kaislīga mīlestība un greizsirdība, kaisles vulkāns un brīvības himna – izpaužas lielisku mākslinieku dejā!

 
Nav gaidāmo pasākumu