Amatierteātru festivāls TE UN NEKUR CITUR / Liepājas tautas teātris K.Čapeks / Kā rodas izrāde

Luga tapusi pēc čehu rakstnieka Karela Čapeka (1890–1938) darba motīviem, kam dots žanra apzīmējums “Mēģinājums ar teātra kostīmu skates elementiem”. Skatītāji varēs ielūkoties teātra izrādes tapšanas aizkulisēs un mēģinājumu procesa dienās un nedienās, ko rotaļīgi ironiskā manierē izspēlēs gandrīz visi Liepājas Tautas teātra dalībnieki, kas iejutīsies dažādās ar izrādes iestudēšanu saistītās situācijas - gaidīs lielas lomas, nedabūs cerēto, aizmirsīs uznācienus uz skatuves, dusmosies par negadījumiem, uztrauksies un cerēs, ka beigu beigās viss tomēr izdosies un izrāde notiks.

Kā rakstījis K. Čapeks: “Teātris ir tāda pati māksla kā karošana un tāds pats azarts kā ruletes spēle. Neviens iepriekš nezina, kas tur iznāks. Ne tikai pirmizrādē, bet katru vakaru ir tīrais brīnums, ka lugu vispār spēlē, un, ja spēlē, tad – ka tā tiek nospēlēta līdz galam…”

Iestudējums rosinās padomāt ne tikai par teātra komisko pusi, bet arī par to neredzamo un ļoti svarīgo darbu, kas notiek ap izrādi – tas ir gan scenogrāfa, gan tērpu mākslinieka, rekvizitora, gaismotāja un daudzu citu cilvēku darbs, kas kopā ar aktierspēli veido to rezultātu, ko bauda skatītājs. Skatītājiem būs brīnišķīga iespēja redzēt mākslinieces Daces Lankas radītos kostīmus no dažādām iepriekšējo gadu izrādēm un priecāties par viņas radošo veikumu 20 gadu garumā.

Režisore: Ināra Kalnarāja

Kustību konsultante: Alise Putniņa

Scenogrāfe un kostīmu māksliniece: Dace Lanka

Organizē: Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs

Pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana. Fotoattēli var tikt izvietoti Liepājas pilsētas pašvaldības portālā www.liepaja.lv, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra mājaslapā www.liepajaskc.lv, kā arī minēto iestāžu sociālo tīklu facebook.comtwitter.com un instagram.com kontos.

 
Nav gaidāmo pasākumu