Ulda Marhileviča Ziemassvētku koncerts

7. decembrī Valmieras Kultūras centrā izskanēs Ulda Marhileviča Ziemassvētku koncerts, kura atskaņošanā piedalīsies pats komponists, dziedātāja Antra Stafecka, Dailes teātra aktieris Gints Grāvelis, diriģenta Romāna Vanaga vadītais Jāzepa Mediņa Rīgas 1. Mūzikas skolas zēnu koris un pavadošā grupa.

„Koncertā skanēs gan mana instrumentālā mūzika, gan Guntara Rača un mans jaunais dziesmu cikls „Labākie draugi”, gan populārākās dziesmas, piemēram, „Iedomājies”, „Tava sirds ir tavas mājas”, „Liesmiņa”, „Mēs varam līdzās būt”, u.c.,”," gaidāmo koncertu ieskicē komponists Uldis Marhilevičs.

Jaunā dziesmu cikla vārdu autors Guntars Račs atklāj, ka ideja par jaunu dziesmu ciklu zēnu korim ar solistiem kopā ar Uldi viņam briedusi jau sen. „Līdz šim ļoti veiksmīgi tādi trīs cikli jau ir īstenoti: „Gaismas atgriešanās” ar Mārtiņu Freimani, Zigfrīdu Muktupāvelu un Anci Krauzi, pēc tam – cikls „Iedomājies” ar Aiju Andrejevu un Miku Dukuru, un pavisam nesen arī cikls „Šķērsojot tiltus jeb „Crossing the briddges” ar Daumantu Kalniņu un Aminatu. Nu ir kārta jaunajam ciklam, kurš stāsta kādu vienkāršu stāstu. Par meiteni un zēnu, kuri satiekas, kad abi ir vēl bērni, kad dzimst patiesa draudzība, kurai vēl nevaram dot vārdu „mīlestība”. Tā ir draudzība, kura saglabājas arī tad, kad abi ir izklīduši plašajā pasaulē. Taču viņi atgriežas mājās, atkal satiek viens otru, un draudzība pamazām pārtop mīlestībā. Viņi to nenosauc vārdā, taču tas ir sajūtams viņu savstarpējās attiecībās...”

Kā piebilst G. Račs, ierindas klausītājam tas ir stāsts par meitenes un puikas draudzību, bet tam, kurš vēlēsies iedziļināties, iespējams, atvērsies jaunas prespektīvas, daudz plašākas par tikai draudzību. „Un kā jau visās draudzībās, ne viss vienmēr ir gludi, ir arī satraukti mirkļi. Kādi? Nāc un klausies, nāc un skaties! Solistu pāris – Antra un Gints – šoreiz ir ļoti cerīgs gan vokāli, gan aktieriski. Nešaubos, ka viņi maniem vārdiem piedos vēl arī citas papildus dimensijas, kuras es vēl nenojaušu. Ar nepacietību gaidu koncertus!”

 
Nav gaidāmo pasākumu