Karību jūras vilinājums kubiešu ritmos… CONEXION CUBANA /KUBA/

Mūziķu apvienība CONEXION CUBANA ir viena no iekārojamākajām son Cubano žanra muzikālajām apvienībām pasaulē. Pateicoties viņu muzikālajam priekam un plašajam ideju spektram, Kubā par viņiem zina ikviens. Mūziķu neizsīkstošais enerģijas lādiņš un son cubano bagātīgā ritmu sintēze ir šīs grupas panākumu atslēga. Grupas līderis Nikolas Sirgado (Nicolás Sirgado) no Havanas ir viens no populārākajiem komponistiem un mūzikas aranžētājiem.

Grupa sniedz koncertus visā pasaulē jau daudzus gadus un pašlaik ir viena no iekārojamākajām son Cubano žanra muzikālajām apvienībām. Kubā par viņiem zina ikviens, taču pateicoties viņu muzikālajam priekam un plašajam ideju spektram Conexión Cubana  ir iecienīti arī starp Kubas augstākās klases mūziķiem. Mūziķu bagātīgais dzīvīgums un son cubano ritmu sintēze ir šīs grupas panākumu atslēga. Grupas līderis Nikolas Sirgado (Nicolás Sirgado) ir viens no populārākajiem komponistiem un mūzikas aranžētajiem no Havanas. Viņa vārds ir atrodams pie neskaitāmiem albumu ierakstiem, kā arī vairākiem producētiem televīzijas raidījumiem.

Iepriekš šī grupa citā sastāvā pasaulei bija zināma, kā Soneros de Verdad, kas apceļoja Eiropu piecās koncertturnejās kop\a ar Luisu Frenku, līdz beidzot ansamblim pievienojām leģendārais mūziķis Viljams Borrego Rodrigezs un grupa ieguva jaunu ampluā un nosaukumu. Pašlaik, viņa  izveidotajā projektā Conexión Cubana viņš ir basģitārists, kā arī vadošais.

Savā karjerā Nikolas Sirgado ir sadarbojies ar tādiem izciliem māksliniekiem kā Pančo Amats, Silvio Rodrigezs, Pablo Milanes, Diego “El Cigalo”, Barbarito Torres vai Andy Montañez, un viņš ir viens no Kubas patiesi izcilākajiem dziedātājiem.

 
Nav gaidāmo pasākumu