Izrāde bērniem un vecākiem / Tētis

10. septembrī plkst.18.00 aicinām uz izrādi bērniem un vecākiem "Tētis" pēc K.Vērdiņa dzejas motīviem (režisors Jānis Znotiņš) Valmieras Kultūras centra kamerzālē.

Sabiedrībā arvien vairāk pievērš uzmanību tēvu lomai bērnu dzīvē. Mamma un tētis tiek uztverti kā līdzvērtīgi, vienlīdz atbildīgi vecāki, kas savos bērnos iegulda laiku un  enerģiju. Tēva loma ģimenē spilgti atainojas arī mūsdienu bērnu literatūrā - viens no redzamākajiem piemēriem ir izdevniecībā “Liels un Mazs” 2016. gadā izdotā Kārļa Vērdiņa dzejoļu grāmata “Tētis”, kurā lielākā daļa dzejoļu veltīti tēva un bērna attiecībām.

Režisors Jānis Znotiņš kopā ar Istabas teātra radošo komandu, izmantojot Vērdiņa dzeju, uzvedis izrādi, kurā stāsta par dažādiem tētiem no bērnu skatupunkta. Izrādē “Tētis” jautrā un aizraujošā veidā runā ar savu skatītāju par nopietnām lietām, rosinot uz pārdomām un sarunu starp vecākiem un bērniem. Izrādē tiek parādīts, ka tētis var būt aizņemts, dusmīgs, noguris, priecīgs, atpūties, aizrautīgs, bet, lai arī kāds viņš būtu, bērnam viņš ir pats labākais un mīļākais.

Radošo grupu veido režisors Jānis Znotiņš, aktieris Oskars Vīksne, dramaturģiskās koncepcijas autore Ance Muižniece, māksliniece Berta Vilipsone, producente Alma Kušķe.  

Izrāde veidota sākumskolas vecuma bērniem un viņu vecākiem. Izrādes ilgums 50 minūtes. Biļete nepieciešama katram izrādes apmeklētājam, neatkarīgi no vecuma.

Biļetes cena: EUR 7.

Atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un izdevniecība “Liels un mazs”.

 
Nav gaidāmo pasākumu