KLAVESĪNS. PIECI GADSIMTI. AINA KALNCIEMA

Otrajās Lieldienās izcilā un pieredzes bagātā klavesīna soliste Aina Kalnciema koncertā pārlūkos dažādu gadsimtu autoru atšķirīgu stilu opusus klavesīnam sākot no Domeniko Skarlatti baroka laika sonātēm, Dmitrija Bortņanska un Jozefa Nikolā Rojē darbiem, beidzot ar mūsdienu latviešu autoru kompozīcijām -  Jura Karlsona “Sāpju cerību noktirni” un Pētera Vaska Cantata.

Aina Kalnciema dzimusi Rīgā. Ar izcilību absolvējot klavieru un ērģeļu spēles klases Pēterburgas konservatorijā, viņa turpināja izkopt savu klavesīna spēles meistarību Holandē, Francijā, Šveicē un Vācijā.

Māksliniece regulāri koncertē kā klavesīna soliste, un ar vieskoncertiem ir apceļojusi agrāko Padomju Savienību, ASV, Kanādu, Austrāliju un Eiropas valstis. Viņa muzicējusi kopā ar slaveniem orķestriem, diriģentiem un solistiem, tādiem kā Pēterburgas Filharmonijas orķestris, "Maskavas Virtuoziem", "Musica Viva", dažādiem kamerorķestriem no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas. Prof. Aina Kalnciema vada klavesīna klasi Latvijas Mūzikas akadēmijā, apvienojot pedagoģes darbu ar Baha Mūzikas fonda prezidentes pienākumiem. 2008. gadā Aina Kalnciema tika apbalvota ar  Latvijas Triju Zvaigžņu ordeni (virsnieka pakāpe).

Koncerta ilgums: 1 h 20 min

Norises vieta: Kamerzāle

Organizē: Lielais dzintars

 

 

 
Нет предстоящих мероприятий