Homo Novus / Pārtapšanas telpas

 

Starptautiskā jaunā teātra festivāla "Homo Novus"

izrāde "Pārtapšanas telpas"

6., 7. septembris plkst. 18:00

Eduarda Smiļā Teātra muzejā

1h20min

Bez teksta

Biļetes - 10 EUR (7 EUR skolēniem, studentiem, pensionāriem un cilvēkiem ar invaliditāti)

Horeogrāfes un izpildītājas: Elīna Lutce, Rosa Omarsdotira, Mira Kautto

Dramaturģe Ana Dubljeviča

Producents: Latvijas Jaunā teātra institūts

Elīna Lutce, Rosa Omarsdotira un Mira Kautto satikās šogad maijā Latvijas Jaunā teātra institūta rīkotajā rezidencē Liepājas koncertzālē. Trīs jaunās horeogrāfes vieno interese par atšķirīgu telpas definīciju, kurā vieta nevis tiek ieņemta, iekarota, uzlikta uz kartes, bet atklājas kā neviendabīga, mainīga, pāri plūstoša, citiem vārdiem, sievišķām īpašībām apveltīta.
“Pārtapšanas telpas” ir izrāde trīs epizodēs, kur katra māksliniece piedāvās savu solo darbu, aizvedot skatītāju uz kādu no Smiļģa muzeja perifērajām telpām. Tikšanās ar telpu, laiku, augiem un spokiem trīs harizmātisku izpildītāju sniegumā.

 Starptautiskais jaunā teātra festivāls „Homo Novus” ir vadošais laikmetīgās skatuves mākslas festivāls Latvijā un viens no lielākajiem Baltijas reģionā. Festivāls notiek Rīgā no 2018. gada 6. līdz 12. septembrim un iepazīstina ar vēl jauniem un jau atzītiem māksliniekiem, kuru darbos rodama nerimstoša interese un viedoklis par mūsdienu pasauli un sabiedrību. Līdzās daudzveidīgai izrāžu programmai festivāls piedāvā iespējas radošiem eksperimentiem, teorētisko un izglītības sadaļu un citas aktivitātes. 

http://homonovus.lv/programma?s=telpas

 

 
Нет предстоящих мероприятий